Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Tak ženy, jak jsem slíbila v poslední videu, tak i činím. Před nedávnem jsem začala pilovat recept na cheesecake, a protože si myslím, že se mi už celkem daří, ráda bych se o něj s vámi podělila. Celkově jsem zvolila spíše zdravější suroviny, které naše tělo lépe využije (např. klasickou mouku jsem nahradila celozrnnou). Ale můžete třeba zkusit dát místo polotučného tvarohu třeba plnotučný (a totéž se smetanou). Chuť se ještě více zvýrazní a to tělo to pro jednou přežije.

Co budete potřebovat:

Na korpus:

  • 150 g celozrnné mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 vejce

Na náplň:

  • 2 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 zralé banány
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce chia semínek
  • 50 g cukru krupice
  • 50 ml smetany (12%)

Postup:

Nejprve začneme přípravou korpusu. Všechny suché suroviny nasypeme do mísy a lehce vařečkou promícháme. Následně přidáme vejce a v mikrovlnce rozpuštěné máslo, které ale necháme pár minut odstát, aby nebylo úplně vroucí. Výslednou směs uhněteme rukama a vytvoříme z ní takový malý bochánek. Ten by měl být na povrchu lesklý a svou konzistencí lehce se drolící. Pokud by se vám drolil opravdu hodně a vás by to znervózňovalo ženy, zasypejte ho ještě trochou mouky. Následně jej dáme do lednice cca na 30 minut odležet.

Během toho, co nám bude směs na korpus odpočívat, si můžeme uvařit kávičku a pustit se do náplně cheesecaku 🙂 V míse zamícháme tvaroh společně s vejcem a smetanou. Následně přidáme celý sáček vanilkového pudingu, cukr a zakápneme citrónovou šťávou. Banány si nakrájíme na kolečka a přidáme do směsi. Banány rozmixujeme v míse pomocí ručního šlehače do hladka společně se zbytkem náplně. Na závěr jsem ještě přidala chia semínka a plátky kokosu.

Korpusový bochánek nemusíme válet válečkem, stačí jej prsty vtlačit do stěn vymazané a vysypané formy. Na závěr vlijeme do korpusu tvarohovou směs. Korpus by měl být lehce nad tvarohovou náplní. Následně celý cheesecake dáme péct na 50 minut při teplotě 180 stupňů.

Hotový cheesecake necháme ve vypnuté pootevřené troubě dojít, a to nejlépe do druhého dne do rána. Následně jej přesuneme do lednice minimálně na 12 hod. Má zkušenost velí, že čím je uleženější, tím více chutná. Ale pokud se vám budou sbíhat sliny dříve ženy, ničemu to nevadí, jen okraje jsou lehce tužší, když jej podáváte dříve než po výše uvedených 12 hodinách. Tak co vy na to ženy? Pustíte se do něj ještě dnes? 🙂 Dejte mi vědět jak se vám povedl a klidně přidejte svoje tipy na cheesecake, ráda vyzkouším i jiný recept.

2 Komentáře

    • Ema
      Autor
      07/26/2017 / 15:48

      Děkuji Leničko 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *