Sušenky s čokoládou a burákovým máslem

Sušenky s čokoládou a burákovým máslem

Nebudeme se teď bavit o tom, do jaké míry jsou tyhle cookies fit, ale o tom jak jsou nesmírně dobrý, ano? Chtěla jsem dneska polední pauzu během home office využít kreativně, a tak jsem si řekla, že bych mohla něco upéct. Už delší dobu jsem na blog nepřidala nějaký recept, a když mi tyhle skvělý sušenky provoněly celý byt, bylo jasno. Tenhle recept tady být musí. Takže si vyhrňte rukávy ženy a pojďte se se mnou vrhnout na přípravu víkednového mlsání ke kávičce.

Co budete potřebovat:

  • 250g špaldové celozrnné mouky
  • 100ml mléka (já použila rostlinné)
  • 50g hořké čokolády (víc jak 70% kakaa)
  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 balení prášku do pečiva (6g)
  • jemné arašídové máslo (já použila arašídové máslo z Aktinu)

Postup:

Nejprve si vidličkou rozmačkáte banány tak, aby z nich bylo jemné pyré. Následně je smícháte s vajíčkem a mlékem. Poté přimícháte mouku, kypřící prášek a skořici. Na závěr přilijte olej a čekankový sirup a do hladké, lehce se táhnoucí směsi přisypte na menší kousky rozdrobenou čokoládu. Těsto pomocí lžíce rozmístěte na plech do tvaru sušenek (velikost nechám na vás, já měla z této várky 12 kusů). Následně přidejte vidličkou trochu burákového másla rovnoměrně na každou sušenku.

Pečte při teplotě 170 stupňů zhruba 20 minut, dokud nebudou sušenky krásně žluté. Díky banánu zůstavají vláčné a jemné a taky vysoce návykové.

6 Komentáře

  1. Fínka
    04/17/2020 / 19:11

    Vypadá to toop! a moc pěkný fotečky :)) Jen si dám pryč vajíčka a hned je to i vegan receptík, skvělý! <3

    • Ema
      Autor
      04/18/2020 / 8:26

      Moc děkuju Fínuš, ať chutnají 🙂

  2. Lenka
    04/18/2020 / 18:15

    Neslo by to arasidove maslo primichat primo do testa? Mame na prd troubu a bojim se, aby se mi takhle navrchu to maslo nepripalilo…

    • Ema
      Autor
      04/19/2020 / 13:26

      Myslím si, že by to neměl být problém 🙂

  3. Kateřina Vihanová
    04/20/2020 / 15:48

    Sušenky jsou fakt dobré. Dělala jsem z poloviční dávky a dala napůl pohankovou mouku. Nejsou vůbec sladké, tak jsem si na ně dala marmeládu 🙂 Díky za recept.

    • Ema
      Autor
      04/27/2020 / 15:09

      Rádo se stalo a jsem moc ráda, že chutnaly 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *