Ořechová kaše bez cukru (vegan friendly)

Ořechová kaše bez cukru (vegan friendly)

Když jsem pomalu končila s Whole 30, říkala jsem si, co bude s mými milovanými ovesnými kašemi. Věřte nebo ne, hodně jsem si od nich během těch několika týdnů odvykla a tak nějak jsem si začala v hlavě pohrávat s myšlenkou, že bych si vyvořila svou vlastní alternativu mé oblíbené dobroty. A to sice bez mléka, obilnin a přidaného cukru. No a věřte nebo ne, hned na první dobrou vznikla tato skvělá ořechová kaše. Ono když smícháte samé dobré věci, zákonitě z nich nemůže vzniknout nic špatného. No nebudu to dál okecávat, jdeme na to.

Budete potřebovat:

  • 200 ml kokosového mléka (použila jsem DM, stojí  59,- ale je bio a mě osobně nejvíc chutná 🙂 )
  • 3 lžíce strouhaného kokosu (použila jsem z Marks and Spencer, měli ho na akci balení za 49,- a chuťově se to absolutně nedá srovnat s tím, co koupíte např. v Albertu)
  • 2 líže najemno mletých lískových ořechů
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • špetka skořice (použila jsem od značky Sonnentor)
  • 1 lžička kakaa (použila jsem opět z DM sekce bio)

Postup:

Do malého kastrůlku nalijeme kokosové mléko. Ještě za studena do něj přimícháme ořechy, chia semínka a slunečnicová semínka. Kaši ohříváme na mírném stupni, aby se sice zahřála, ale zároveň, aby nám úplně nebublala. Přibližně pět minut kaši takto mícháme až do chvíle, kdy zhoustne. Na závěr přisypeme špetku skořice, přelijeme ji do misky a ozdobíme ovocem a kakaem. Můžete si ji samozřejmě dosladit sirupem, medem či stévií, ale mně to bohatě stačilo takto. Přeci jenom už mám ten „práh sladkosti“ posunutý trošku někde jinde. Jako velké pozitivum této kaše beru fakt, že jsem po ní téměř pět hodin neměla hlad, takže mě dokonale zasytila na celé dopoledne, narozdíl od kaše ovesné. Tak co, vyzkoušíte ji? Budu ráda, když se pochlubíte do komentářů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *