Rybízové muffiny

Rybízové muffiny

Dnes vám přináším po dlouhé době recept, jak se zbavit přebytečného sezónního ovoce v podobě třešní, meruněk, borůvek, jahod a v mém případě rybízu. Máme toho teď všichni plné zahrady. A kdo stejně jako já nedisponuje kusem zeleně, může se obrátit na nekonečné zásoby pultů Vietnamských prodejců. Osobně jsem však rybíz ukořistila na jedné návštěvě, a jelikož o jeho čerstvosti a původu nebylo pochyb (což se u některých již výše uvedených prodejců říci nedá) pustila jsem se hned po návratů domů do pečení.

Co budete potřebovat

  •  2 hrnky hladké mouky
  •  1 hrnek cukru moučka
  •  1 vanilkový cukr
  •  3 lžíce oleje
  •  2 lžičky prášku do pečiva
  •  1/2 vaničky polotučného tvarohu
  •  1 hrnek mléka
  •  1 vejce
  •  1 hrnek ovoce

Postup:

Smícháme mouku, cukr, olej, prášek do pečiva, tvaroh, mléko a vejce. Nakonec přidáme hrnek ovoce. Těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy (Hera + polohrubá mouka). Muffiny jsem pekla tentokrát při teplotě 180°C půl hodiny, ale nejlepší kontrolorka je přece jen suchá špejle.

 Přestože mi je žádný bídák sám od sebe nepochválil zmizely muffiny z kuchyňské linky během jediného dne. Takže to považuji za úspěch. Sama jsem taky ochutnala a označila bych je za lehce houževnatější variaci bublaniny. Takže na závěr ženy dodám pečte, tvořte a neváhejte se podělit o zkušenosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *