Jablečný koláč

Jablečný koláč

Nevím jak vy ženy, ale jestli je nějaký moučník pro který mám opravdu slabost, je jím apple pie. Dlouho jsem dávala dohromady základní těsto na koláč ze špaldové mouky. A po několika neúspěšných pokusech se mi konečně podařilo najít ten spávný poměr mouky, tvarohu a vajec a dnes se s vámi o něj podělím, akorát ve zdravější verzi 🙂

Co budete potřebovat:

Základní těsto

  • 170g špaldové celozrnné mouky (použila jsem z Lidlu)
  • 100g odtučněného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžička skořice

Jablečná náplň

Postup:

Nejprve si připravíte základní těsto na koláč. Smícháte všechny výše uvedené suroviny a pořádně je zapracujete rukama. Chvilku to trvá, ale mělo by vám vzniknout elastické těsto. Vytvořte z něj větší kouly a tu dejte do lednice na pár minut.

Následně si připravíte jablečnou náplň. Jablka pokrájejte na tenké plátky. Dejte je do hrnce, posypte skořicí a nechte zlehka orestovat. Poté přilijte trochu vody a poduste. Do hrnce nalijte 600 ml vody a jablíčka trochu povařte. Na závěr přidejte 100 ml vody, ve kterých jste rozpustili pudingový prášek.

Vychladlé těsto vyndejte z lednice a na troše mouky rozválejte do placky. Tu pak dejte na plech vyložený pečícím papírem. Poté nalijte jablečnou směs do korpusu a dejte péct na 180 stupňů na cca 30 minut. Koláč nechte přes noc uležet v lednici.

Pokud ho budete zkoušet, určitě mi dejte vědět jak vám chutnal a případně mě označte na instagramu @verca_emca 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *