Banánové lívance

Banánové lívance

Co se týče banánů, experimentuju s nimi pořád. Dávám si je do kaše, osladím s nimi kdejaký dezert a v neposlední řadě je často dávám také do lívanců. Většinou jsem kombinovala suroviny jako banán, ovesné vločky a vejce. Ale tentokrát jsem šáhla po jiných čtyřech surovinách, a díky tomu vznikly tyhle nejvláčnější a výživově vydatné lívance 🙂

Suroviny:

  • 120 g banánů (čím tmavší tím lepší, krásně vám lívance osladí aniž byste museli přidávat další cukr)
  • 20 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 středně velké vejce
  • špetka prášku do perníku
  • kapka oleje

Postup:

Banán nejprve romačkáte vidličkou tak, aby z něj vznikla kašovitá hmota. Rozmačkávám ho nejčastěji na prkýnku, a až potom ho přidávám do misky. Následně přidáte mouku, vejce, prášek do pečiva a až nakonec kapku oleje. Všechno doma „smažíme“ na teflonové pánvi, takže používáme minimum tuku. A co se týče lívanců, přidávám jen kapku oleje do těsta a přímo na pánev pak už nedávám žádný. Díky tomu, že je olej už v těstě se lívance nepřichytávají a zároveň nejsou potom od oleje celé mastné.

Lívance jsou na pánvi hotové celkem rychle, takže je musíte hlídat, aby se nepřipálily. Jsou výborné jak začerstva tak i jako chutná snídaně do krabičky na druhý den 🙂

Dejte mi vědět, jak vám chutnaly a budu moc ráda, když mě na svých výtvorech označíte a přidáte hashtag #budfitsVeru 🙂

4 Komentáře

  1. Mariana ARI Drobná
    01/22/2020 / 13:10

    To zní dobře. 🙂 V budoucnu vyzkouším.

    • Ema
      Autor
      01/26/2020 / 19:25

      Určitě dej vědět jak chutnaly 🙂

  2. Dada
    04/19/2020 / 21:12

    Práve mi doma akurát zhnedol banán tak sa teším na zajtrajšie raňajky🥞

    • Ema
      Autor
      04/27/2020 / 15:09

      Ať chutnají 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *