Co se týče banánů, experimentuju s nimi pořád. Dávám si je do kaše, osladím s nimi kdejaký dezert a v neposlední řadě je často dávám také do lívanců. Většinou jsem kombinovala suroviny jako banán, ovesné vločky a vejce. Ale tentokrát jsem šáhla po jiných čtyřech surovinách, a díky tomu vznikly tyhle nejvláčnější a výživově vydatné lívance 🙂
Suroviny:
- 120 g banánů (čím tmavší tím lepší, krásně vám lívance osladí aniž byste museli přidávat další cukr)
- 20 g špaldové celozrnné mouky
- 1 středně velké vejce
- špetka prášku do perníku
- kapka oleje
Postup:
Banán nejprve romačkáte vidličkou tak, aby z něj vznikla kašovitá hmota. Rozmačkávám ho nejčastěji na prkýnku, a až potom ho přidávám do misky. Následně přidáte mouku, vejce, prášek do pečiva a až nakonec kapku oleje. Všechno doma „smažíme“ na teflonové pánvi, takže používáme minimum tuku. A co se týče lívanců, přidávám jen kapku oleje do těsta a přímo na pánev pak už nedávám žádný. Díky tomu, že je olej už v těstě se lívance nepřichytávají a zároveň nejsou potom od oleje celé mastné.
Lívance jsou na pánvi hotové celkem rychle, takže je musíte hlídat, aby se nepřipálily. Jsou výborné jak začerstva tak i jako chutná snídaně do krabičky na druhý den 🙂
Dejte mi vědět, jak vám chutnaly a budu moc ráda, když mě na svých výtvorech označíte a přidáte hashtag #budfitsVeru 🙂
To zní dobře. 🙂 V budoucnu vyzkouším.
Autor
Určitě dej vědět jak chutnaly 🙂
Práve mi doma akurát zhnedol banán tak sa teším na zajtrajšie raňajky🥞
Autor
Ať chutnají 🙂